Румунія піднімала в повітря винищувачі для перехоплення невідомого безпілотника

Політика, Світ

У четвер Румунія підняла в повітря чотири винищувачі після того, як невеликий літаючий об’єкт, ймовірно, безпілотник, порушив національний повітряний простір на відстані до 14 км углиб країни в південно-східному повіті Констанца.

Про це повідомляє Reuters.

«Сигнал радара показав, що сухопутний кордон Румунії був перетнутий близько 16:00 за Грінвічем», – йдеться в заяві Міністерства оборони Румунії, в якій додається, що безпілотник був вперше виявлений прямуючим до Румунії над Чорним морем.

Румунія підняла в повітря два винищувачі F-16 і два іспанські F-18, які виконуватимуть місії з патрулювання повітряного простору країни до кінця року. Пілоти не помітили БПЛА. Жителям округу Констанца було рекомендовано сховатися.

Пізно ввечері 16 жовтня у низці областей України оголосили повітряну тривогу через загрозу «Шахедів».У Києві було чутно вибухи через роботу ППО з відбиття ворожої атаки. Пізніше стало відомо, що внаслідок атаки на Київщині було пошкоджено житловий будинок, обійшлося без постраждалих.

Раніше ми писали, що Румунія звернулася до України з проханням про збиття російських безпілотників, що направляються на її територію.

Нагадаємо, у ніч на 27 вересня російські війська завдали нової серії ударів із безпілотників по території України в районі Кілії на Дунаї, поруч із кордоном із Румунією.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь