Google, Meta і TikTok видалили акаунт російського виробника дронів

Політика, Світ

Google, Meta і TikTok видалили акаунти, пов’язані з промисловим підприємством у Татарстані (Росія), яке займалося вербуванням молодих іноземних жінок для роботи на виробництві безпілотників.

Про це повідомляє Associated Press.

Акаунти на таких платформах, як YouTube, Facebook, Instagram і TikTok, видалили після публікації розслідування 10 жовтня, в якому розкривали умови праці на заводі з виробництва дронів в особливій економічній зоні Алабуга, що перебуває під санкціями США і Великої Британії.

На відеороликах і постах у соцмережах молодим жінкам, переважно з Африки, обіцяли безкоштовні авіаквитки в Росію і заробіток понад 500 доларів на місяць. Однак після прибуття багато хто з них несподівано дізнався, що замість навчання в готельному бізнесі або громадському харчуванні їм доведеться працювати на збройовому заводі, збираючи іранські ударні безпілотники для використання у війні проти України.

Деякі жінки, які дали інтерв’ю AP, скаржилися на виснажливі робочі години під постійним контролем, невиконані обіцянки щодо зарплати і роботу зі шкідливими хімічними речовинами.Технологічні гіганти також видалили акаунти Алабузького політехнічного інституту — навчального закладу, чиї випускники спеціалізуються на виробництві дронів.

Загалом у цих видалених сторінок було понад 158 000 підписників, а один з акаунтів у TikTok набрав понад мільйон лайків.

Залишити відповідь