ВАКС зняв арешт з колишньої резиденції Януковича «Межигір’я»

Політика

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) у четвер, 17 жовтня, зняв арешт з колишньої резиденції президента-втікача Віктора Януковича «Межигір’я», а також із земельної ділянки, на якій розташований комплекс.

Про це пише Transparency International Ukraine.

Там зазначили, що клопотання про зняття арешту з майна президента-втікача подав представник Кабінету міністрів України.

«Захисники Януковича заперечували проти зняття арешту, оскільки вважають, що спочатку потрібно дочекатися кінцевого рішення по справі. Проте суддя виніс рішення про скасування арешту», – йдеться у повідомленні.

«Межигір’я» було улюбленою резиденцією президента-втікача Віктора Януковича, який фактично приватизував її. У 2022 році Україна почала працювати над перетворенням колишньої резиденції на державний парк-пам’ятку.У червні 2023 року Комітет ВР рекомендував парламенту ухвалити законопроєкт, яким визнати «Межигір’я» пам’яткою загальнодержавного значення. Вже у липні Рада прийняла в другому читанні та в цілому проєкт закону про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Межигір’я».

Раніше ми писали, що розпочався процес передачі майна резиденції експрезидента Віктора Януковича у державне управління від громадської організації «НПУ «Межигір’я», яка займалася її збереженням.

Також нагадаємо, що у користуванні ДП «Ліси України» перебуває 1 млн га земель природно-заповідного фонду, що становить 16% загальної площі земель в управлінні підприємства.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь