Зеленський прояснив ситуацію із обміном територій на членство в НАТО

Політика

Президент Володимир Зеленський заявив, що західні посадовці, які висувають пропозиції, згідно з якими Київ обміняє окуповану росією територію на членство в НАТО, не консультувалися з ним.

Про це він розповів у інтерв’ю виданню Financial Times.

«Люди ніколи [нам] цього не говорили. Люди бояться сказати [мені]», – заявив Зеленський, закликаючи цих посадовців викласти це на стіл, відкрито нам.

«Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами», – додав президент.

Глава держави зазначив, що він відкритий до мирних пропозицій від інших країн, якщо вони реальні і не намагаються підірвати підтримку України.

«Бразилія, у вас є план? Чудово. Пропозиція з Китаю? Ми не проти. Але, хлопці, прошу вас, не діліть нас», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що наразі серед членів НАТО триває дискусія щодо того, чи запрошувати Україну до Альянсу. Але консенсусу в цьому питанні поки що немає.

 вчора генсек НАТО Марк Рютте заявив, що Україна, найімовірніше, стане 33-м або 34-м членом Альянсу, до якого зараз входить 32 країни. Він наголосив, що зрештою країна приєднається до НАТО і це вже вирішено.
Вашингтон продовжує обговорювати з Києвом план перемоги, ініційований президентом України Володимиром Зеленським. Також така робота ведеться владою США і стосовно «інших заходів» в контексті американської допомоги.
Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь