Тім Кук поскаржився Трампу на великі штрафи в ЄС: подробиці

Політика, Світ

Кандидат у президенти США Дональд Трамп розповів, що за декілька годин до зйомок йому телефонував генеральний директор Apple Тім Кук. Бізнесмен поскаржитися на багатомільярдні штрафи компанії з боку Євросоюзу.

Про це Дональд Трамп розповів на підкасті PBD Podcast, пише видання The Verge.

«Дві-три години тому він [Кук] зателефонував мені. Він розповів, що ЄС щойно оштрафував нас на 15 мільярдів доларів. Потім, на додачу до всього, вони були оштрафовані Європейським союзом ще на 2 млрд доларів», – наводить слова Трампа видання.

Очільник Apple висловив стурбованість тим, що ЄС використовує ці кошти для управління своїми підприємствами.

У відповідь Трамп запевнив Кука, що в разі перемоги на виборах «не дозволить Євросоюзу так користуватися американськими компаніями».За даними The Verge, ще в березні цього року ЄС оштрафував Apple на €1,84 млрд (~$2 млрд) за зловживання домінуючим становищем на ринку стримінгових сервісів. А у вересні Apple програла суд проти рішення регуляторів ЄС, за яким компанія має сплатити 14,4 мільярда доларів несплачених податків.

Нагадаємо, вибори у США відбудуться у вівторок, 5 листопада.

Раніше американський мільярдер Ілон Маск виступив на передвиборчому мітингу кандидата в президенти США Дональда Трампа в місті Батлер у штаті Пенсильванія, де влітку на політика скоїли замах. Маск заявив, що республіканець має виграти на виборах, адже його суперники нібито намагаються відібрати в людей свободу слова.

Від липня мільярдер Ілон Маск особисто вніс щонайменше 75 мільйонів доларів у свій протрампівський комітет PAC America (комітет політичних дій), оскільки мільярдер докладає всіх зусиль, щоб колишній президент Дональд Трамп повернувся до Білого дому.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь