У Дніпрі агенти рф підпалювали автомобілі ЗСУ та релейні шафи «Укрзалізниці»

Політика

У Дніпрі та Слов’янську (Донецька область) Служба безпеки та Національна поліція затримали двох поплічників російських спецслужб, які підпалювали військові авто та об’єкти «Укрзалізниці».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«У Дніпрі за гарячими слідами затримано 32-річного дніпрянина, який підпалив військовий мультивен і дві релейні шафи, що відповідають за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій лінії залізниці», – йдеться в повідомленні.

Співпрацювати з окупантами за гроші погодився також житель Донецької області.

«У Слов’янську на Донеччині затримано 20-річного наркозалежного, який «хотів швидко заробити на дозу» в телеграм-каналах. Там на нього вийшов кадровий співробітник фсб і запропонував гроші в обмін на співпрацю. За вказівкою російської спецслужби фігурант підпалив позашляховик Сил оборони, який проходив техобслуговування на місцевій СТО після виконання бойових завдань на фронті», – повідомили у пресслужбі.Слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Злочинні дії фігуранта з Дніпра також додатково кваліфікували за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) та ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує від восьми років ув’язнення до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Служба безпеки та Національна поліція затримали ще п’ятьох поплічників рф, які підпалювали авто Сил оборони та об’єкти «Укрзалізниці» у двох регіонах України.

Також Служба безпеки України (СБУ) та Національна поліція нейтралізували групу неповнолітніх, які на замовлення російських спецслужб підпалювали релейні шафи Укрзалізниці в Чернігівській області.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь