Український піаніст Олексій Ботвінов отримав найвищу нагороду французької асоціації Arts-Sciences-Lettres

Політика

Український піаніст-віртуоз з Одеси Олексій Ботвінов отримав Платинову медаль французької академічної асоціації Arts-Sciences-Lettres. Його нагородили за видатні заслуги в мистецтві як піаніста, засновника і президента фестивалю класичної музики «Odessa Classics».

Про це повідомило видання Kyiv Post.

Церемонія відбулася 6 жовтня в Парижі, а під час нагородження Олексія Ботвінова звучав Гімн України. Музикант виконав для аудиторії у понад 600 слухачів твори Шопена і Рахманінова, а крім Ботвінова, цьогоріч Платинову медаль отримали ще 6 діячів культури та науки.

Асоціація Arts-Sciences-Lettres була заснована 1915 році, це приватна ініціатива, яка перебуває під високим патронатом президента Республіки.

Щороку асоціація присуджує нагороди фахівцям, які сприяють просуванню французької культури в мистецькій, літературній та науковій сферах талантом та працею.

Серед попередніх лавреатів були Олів’є Мессіан, Жан-Поль Бельмондо, Жак Ів Кусто.

Олексій Ботвінов – віртуозний піаніст, засновник та організатор фестивалю класичної музики «Odessa Classics», один із провідних у світі спеціалістів з творчості Рахманінова.

Після початку повномасштабного вторгнення він активно подорожує світом, даючи концерти, просуваючи українську культуру та збираючи пожертви на користь ЗСУ.

Раніше премія Шведського центрального банку з економічних наук на честь Альфреда Нобеля оголосила своїх лауреатів. Ними стали Дарон Аджемоглу, Саймон Джонсон та Джеймс Робінсон “за дослідження того, як формуються інституції та впливають на процвітання”.

А фіналістами премії Європарламенту імені Сахарова стали азербайджанський борець з корупцією Губад Ібадоглу, лідер демократичних сил Венесуели Марія Коріна Мачадо й обраний президент Едмундо Гонсалес Уррутія, та два жіночі рухи – ізраїльський і палестинський, які виступають за мир на Близькому Сході.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь