Легендарний автомобіль Міхаеля Шумахера продадуть на аукціоні за мільйони доларів

Політика

Автомобіль Ferrari 248 F1 легендарного німецького гонщика Міхаеля Шумахера буде виставлено на аукціон RM Sotheby’s в цьому році. Відомо, що за нього можна буде отримати понад 15 млн доларів, пише Newsweek.

Цей автомобіль відомий тим, що на ньому їздив семиразовий чемпіон Формули-1 під час свого останнього сезону у 2006 році. Йому вдалося вибороти п’ять перемог на Гран-прі, а також на Гран-прі Сан-Марино, чемпіонатах Європи, СА, Франції та Німеччини.

«Ці перемоги були частиною рішучого прагнення Шумахера до восьмого Чемпіонату світу – прагнення, яке врешті-решт завершилося поразкою Фернандо Алонсо. Сезон 2006 року відзначився запеклим суперництвом між німецьким та іспанським гонщиками, останній з яких виступав за команду Renault і здобув поспіль два чемпіонські титули у 2005 та 2006 роках», – нагадали у матеріалі.

У виданні зазначили, що під капотом Ferrari 248 встановили потужний 2,4-літровий двигун V8, який мав близько 750 кінських сил. Крім того, авто мало вдосконалену аеродинаміку та електронні системи.

Зазначається, що торги проведе аукціонний дім Sotheby’s у форматі Sealed аукціону. Це буде конфіденційний процес торгів, який часто проводять для рідкісних та цінних предметів.Раніше на аукціоні продали золоте бікіні, який носила Керрі Фішер на зйомках фільму «Зоряні війни: Повернення Джедая». За нього вдалося виручити 175 тисяч доларів.

Сценарій «Зоряних війн», який Гаррісон Форд залишив у лондонській квартирі, продали на аукціоні за 10 795 фунтів стерлінгів.

Рідкісний перший iPhone продали на аукціоні за рекордну суму.

На аукціоні Julienʼs Auctions у Лос-Анджелесі (США) продали вечірню сукню принцеси Діани за $1,148 мільйона доларів, що в 11 разів перевищує її попередню оцінку.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь