Салліван не вважає, що Україна готова для вступу у НАТО

Політика, Світ

Для вступу до НАТО Україні потрібно провести необхідні реформи й виконати вимоги до умов безпеки. Про це повідомив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Про це передає Голос Америки.

Він нагадав про позицію Вашингтона, озвучену під час липневого саміту НАТО: місце України та майбутнє України – в Альянсі. Водночас Салліван додав, що Україна має запровадити низку реформ.

«Потрібно ще попрацювати, аби дійти туди, включно з реформами та умовами безпеки. Отже, питання полягає в тому, як побудувати міст від того, де ми зараз є, до можливого членства України в НАТО», – заявив радник Білого дому.

Він наголосив, що відповіддю на це запитання стали результати саміту у Вашингтоні, включно з інституціоналізацією апарату підтримки України. За словами Саллівана, президент США Джо Байден намагається зробити підтримку України такою, що буде розрахована на довгострокову перспективу.Нагадаєм, президент США Джо Байден попередив, що на Україну та партнерів чекає важка зима. Союзників він закликав продовжувати підтримку України.

18 жовтня президент США Джо Байден прибув до Берліна з коротким візитом, щоб зустрітися з лідерами Німеччини, Франції та Великої Британії.

16 жовтня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь