Україна отримає від партнерів $70 мільйонів на підтримку розмінування

Політика

Під час Конференції з питань протимінної діяльності в Україні–2024 (UMAC-2024) країни-партнери оголосили про додаткові зобов’язання на підтримку гуманітарного розмінування на суму майже 70 мільйонів доларів.

Зокрема, серед основних внесків:

– Люксембург виділив 13 мільйонів доларів;
– Норвегія – 20 мільйонів доларів;
– Нідерланди – 10,8 мільйона доларів;
– Канада – 24,5 мільйона доларів;
– Латвія надасть понад 270 тисяч євро для міжнародної організації HALO Trust, яка займається розмінуванням в кількох областях України.Швейцарія, яка є господаркою UMAC-2024, оголосила про виділення 30 мільйонів швейцарських франків на один із проєктів свого фонду з протимінної діяльності. Крім того, Швейцарія та Велика Британія фінансуватимуть тримісячний пілотний проєкт у Харківській області, що використовуватиме технології Palantir для аналізу даних та визначення пріоритетних ділянок для розмінування.

Загальний внесок міжнародних партнерів у гуманітарне розмінування з 2022 року становить 1 мільярд 70 мільйонів доларів США. Підсумковий документ зобов’язань підтримки гуманітарного розмінування в Україні підписали 42 країни, акцентуючи на важливості продовження протимінної діяльності в міжнародному порядку денному.

Раніше ми писали, що Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), який включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження

Також нагадаємо, що Україна отримала від Канади пільговий кредит на суму майже $300 млн (400 млн канадських доларів, або понад 12 млрд грн).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь