Під Москвою горів важливий аеродром “Чкаловський” — місце базування літаків “судного дня

Війна

Під Москвою горів важливий аеродром “Чкаловський” — місце базування літаків “судного дня

Це летовище ще називають “придворним

Російський аеродром “Чкаловський”, який розташований у Підмосков’ї, зазнав атаки. Він вважається однією з найважливіших авіабаз Росії. Тут базуються літаки “судного дня”, на яких літає російський диктатор Путін.

Пожежа на аеродромі “Чкаловський”: що про неї відомо

Військовий аеродром “Чкаловський” розташований за 31 км на північний схід від Москви між містами Митищі і Балашиха. Пожежа тут сталася 16 жовтня.

Як зазначили російські Telegram-канали, на території аеродрому зайнялася штабна будівля, там проводили евакуацію. На місці працювали екстрені служби. Пожежники залучали вертольоти для боротьби з вогнем.

За даними російського телеканалу “РЕН-ТВ”, люди евакуювалися до приїзду пожежників, постраждалих нібито не було. Вогонь спалахнув на даху Г-подібної споруди. Пожежі надали 2 ранг складності.

Під Москвою горів “придворний” аеродром

Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан на “24 Каналі” розповів, що “Чкаловський” аеродром називають “придворним”.

Він зазначив, що на аеродромі сідають та обслуговуються борти перших осіб Росії. Він іноді використовується в режимі приватного, тобто це військово-громадянський аеродром.

“Кілька разів уже йшли на цей аеродром українські БПЛА. Заходили групи ГУР для виконання завдань, і однозначно працюють сили опору, які за аеродромом та технічним обладнанням завдають ударів.
Ми таке бачили і в Іркутську, і в Оренбурзі, і Омську. Свого часу вихід нашої групи був для знищення Ту-22М3 за 600 кілометрів від України. І ось удар зі спробою знищення технічного обладнання на аеродромі Чкаловський”, – зазначив льотчик-інструктор.

Як повідомляє військовий портал Defence Express, саме з цього аеродрому у випадку прямої загрози мають злетіти всі ключові перші особи РФ й такі маневри літаків “судного дня” регулярно відпрацьовується.

Летовище зазнало атаки ще минулого року. Відповідно до повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України, “невідомі особи” 18 вересня 2023 року здійснили підрив двох літаків Ан-148, одного Ил-20 та одного ударного вертольота Ми-28Н. При цьому вибухівка була закладена у самі літаки.

“Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один Ан-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження”, — йшлося у дописі ГУР МОУ у вересні минулого року.

У ДТП потpапив автoбус зі cтудентами. На цю xвилину 12 загuблих і 33 поpанених. Фото
У ДТП потpапив автoбус зі cтудентами.

На війні загинув хірург з Івано-Франківська Мирослав Дебенко
На війні поліг військовий хірург з Івано-Франківська Мирослав Дебенко. Після початку великої війни він повернувся з-за кордону

18 жовтня — усі звертаються з молитвами до святого Луки. Люди просять здоров’я, довіру та міцність стосунків у сім’ї
18 жовтня віруючі звертаються з молитвами до святого Луки, просячи його про здоров’я, міцність родинних стосунків і захист озимих посадок від зимових морозів

Залишити відповідь