В Україні може з’явитися конкурентний ринок залізничних перевезень

Політика

В Україні можуть запровадити нову модель ринку залізничних перевезень.

Про це йдеться у законопроєкті, схваленому урядом, повідомляє постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт «Про систему та особливості функціонування ринку залізничного транспорту України», який запроваджує нову модель ринку залізничних перевезень.

«Законопроєкт спрямований на імплементацію актів законодавства ЄС у сфері залізничного транспорту, зокрема, визначених угодою про асоціацію з ЄС», – пояснив Мельничук.

Проєкт закону визначає основні вимоги, обов’язки та права оператора інфраструктури, перевізника та до залізничного рухомого складу. Ткакож документ врегульовує діяльність операторів залізничного рухомого складу та власників рухомого складу.Також законопроєктом закріплюється принцип рівноправного доступу до послуг інфраструктури, що поширюється на всіх осіб, зацікавлених в їх отриманні.

Крім цього, передбачається створення системи управління безпекою на залізничному транспорті відповідно до вимог положень законодавства ЄС, що дозволить підвищити рівень безпеки перевезень в умовах розвинутої конкуренції на ринку залізничних перевезень.

Крім того, документ встановлює правові основи технічного регулювання та допуску підсистем залізничного транспорту для експлуатації, а також регулює запровадження європейського підходу до забезпечення технічного обслуговування рухомого складу та відповідальності за його безпечний стан.

Водночас передбачається запровадження функціонування навчальних центрів, що здійснюють підготовку, перепідготовку i підвищення кваліфікації машиністів.

Раніше повідомлялося, що 3,5 кілометри євроколії уже проклали між Ужгородом та Чопом. Її загальна протяжність сягне 8,3 кілометра.

А на період осінніх шкільних канікул призначено додаткові рейси поїзда № 239/240 Київ – Кам’янець-Подільський – Київ.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь