Залізничник отримав довічне ув’язнення за допомогу окупантам

Політика

Довічний термін позбавлення волі отримав працівник «Укрзалізниці» у Дніпропетровській області, який передавав ФСБ координати військової та критичної інфраструктури. Основними цілями ворога були залізничні вузли, які використовуються для перевезення важкого озброєння та боєприпасів на передову.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначається, що контррозвідника Служби безпеки викрили зрадника ще на початковому етапі його підривної діяльності і затримали у січні цього року після документування злочинів.

За даними слідства, 39-річний залізничник потрапив у поле зору окупантів через свої коментарі у прокремлівських Телеграм-каналах, де схвалював війну рф проти України. Після дистанційного вербування агент перебував на зв’язку з кадровим співробітником ФСБ, особу якого встановлено Службою безпеки. Під час обшуків у зрадника вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, що за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури прокурор Миколаївської окружної прокуратури повідомиву Дніпрі та Слов’янську (Донецька область) Служба безпеки та Національна поліція затримали двох поплічників російських спецслужб, які підпалювали військові авто та об’єкти «Укрзалізниці».

Також нагадаємо, що Служба безпеки затримала ще одного агента воєнної розвідки росії на Харківщині. Він шпигував за локаціями українських військ, що тримають оборону на Куп’янському напрямку, котрий зараз дуже активно атакують росіяни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини. про підозру голові однієї з територіальних громад району за фактом поширення матеріалів, які виправдовують та визнають правомірною збройну агресію російської федерації проти України. Це правопорушення класифікується за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. 

Залишити відповідь