Зеленський повідомив про дату закінчення навчання військових у Франції

Політика

Українські військові вже завершують навчання у Франції. В листопаді цього року вони мають повернутись до України.

Про це президент Володимир Зеленський сказав під час розмови з українськими журналістами в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Зеленський зауважив, що нещодавно мав позитивну зустріч з представниками Франції.«Частиною плану є посилення наших бригад за рахунок резервів… До кінця листопада бригада буде в Україні. Франція випереджає інші країни у посиленні та укомплектуванні бригад», – наголоси він.

Нагадаємо, що Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), який включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

Франція мала у 2024 році надати Україні закладену в безпековій угоді допомогу на 3 млрд євро, однак не зможе цього зробити через дефіцит бюджету.

Близько 300 млн євро військової допомоги буде забезпечено за рахунок заморожених російських активів – за ці кошти придбають 155-мм артилерійські снаряди, САУ Caesar та пальне. При цьому від 400 до 600 мільйонів євро буде отримано за рахунок зниження інфляції, їх спрямують на модернізацію ракет SCALP та Aster для України.

Інструктори з Канади в рамках навчальної місії UNIFIER навчають українських військових складним медичним навичкам. Зокрема, таким, які збільшують шанси бійців вижити після поранення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь