Шахраї з виправної колонії ошукували українців на пальному

Політика

Задокументували злочинну діяльність аферистів поліцейські кіберполіції Дніпропетровщини спільно зі слідчими слідчого управління поліції Дніпропетровської області та працівниками оперативного відділу ДУ «Солонянська виправна колонія № 21».

Про це повідомляє Кіберполіція на своїй сторінці у Facebook.

Як встановили правоохоронці, на одній із торгівельних платформ фігуранти розмістили фейкове оголошення про продаж талонів на пальне, в якому зазначили, що товар відправляють по передплаті чи повній оплаті. Однак, після отримання грошей надсилали потерпілим несправжній QR-код на пальне або взагалі не виконували домовленості.

На підставі зібраних доказів поліцейські провели ряд обшуків у виправній колонії й за місцем мешкання зловмисниць. Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили мобільні телефони, sim-картки, sim-холдери й чорнові записи, які підтверджують причетність фігурантів шахрайств.

16 жовтня організатору незаконного «бізнесу» та двом його спільницям повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Жінкам обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває.

Нагадаємо, що в Одесі оголосили підозру колишньому правоохоронцю та його спільнику, які погрожували розправою та вимагали гроші у місцевого мешканця, видаючи себе за співробітників Державного бюро розслідувань.

Нещодавно в Україні поліцейські спільно з чеськими правоохоронцями викрили та ліквідували злочинну організацію, яка обкрадала громадян за допомогою “вішингу” та “спуфінгу”- видів телефонного шахрайства. Загалом злочинці привласнили понад $2,5 млн.

А кіберполіція викрила шахраїв, які організували діяльність call-центру на Донеччині та виманювали фінансові дані у громадян для привласнення коштів з їхніх рахунків.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь