Кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабної війни скоротилася на 55%

Політика

Загальна кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну скоротилася вже на 55% – зі 168 тис. до 76,3 тис. осіб.

Про це повідомила на онлайн-брифінгу директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева.

«На початок війни у 2022 році у школах Донеччини навчалося 168 тис. учнів. Вже на 1 вересня 2022 року було 105 тис. учнів, на 1 вересня 2023 року уже був контингент 92 тис. учнів. На сьогодні в нас учнів 76,3 тис. Тому що люди переїжджають до інших областей України і, можливо, інших країн», – сказала Сідашева.

Вона зазначила, що, якщо говорити про вчителів, то на 1 січня 2022 року в загальноосвітніх школах області працювало трошки більше 14 тис. учителів, а на сьогодні залишилося трошки більше 7 тис. учителів.

«Тільки за 2024 рік призупинили діяльність на Донеччині 19 закладів загальної середньої освіти в 11 територіальних громадах. До інших навчальних закладів перейшло орієнтовно 2 тис. дітей», – констатувала директорка департаменту. Та додала, що сьогодні у дистанційному форматі працюють ще 254 заклади загальної середньої освіти Донецької області.Раніше Комітет Верховної Ради з питань освіти і науки рекомендував скасувати виготовлення і вручення золотих та срібних медалей державного зразка в школах.

А президент Федерації біатлону України Іван Крулько оголосив про запуск уроку біатлону у середніх загальноосвітніх школах України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь