Роль США у допомозі Україні може зменшитися: у НАТО вже готуються до цього

Політика, Світ

Представники НАТО готуються до того, що роль Сполучених Штатів у підтримці Альянсу, особливо в контексті допомоги Україні, може зменшитися, зокрема після виборів президента США.

За даними CNN, високопосадовці НАТО зазначили, що не можна розраховувати на те, що США продовжуватимуть нести основний тягар у підтримці України.

Генеральний секретар НАТО закликає до того, щоб інші союзники Альянсу, зокрема європейські країни, взяли на себе провідну роль у забезпеченні безпеки та наданні допомоги Україні.

Потенційна перемога Дональда Трампа на президентських виборах у США викликає занепокоєння щодо майбутнього американської підтримки. Трамп неодноразово висловлював сумнів щодо допомоги Україні і критично коментував дії президента Володимира Зеленського. Це ставить під сумнів подальші зусилля США у війні, і деякі представники НАТО вважають, що ситуація в Україні залишається непевною.

Раніше ми писали, що українські далекобійні безпілотники виявилися ефективним і точним озброєнням, зазначив міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу.Також нагадаємо, що країни НАТО оголосили про плани зі створення мережі супутникового зв’язку військового рівня для Арктики, спрямованої на зміцнення оборони від агресії росії на півночі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь