Рашисти почали активно використовувати бронетехніку для штурмів на Донбасі

Політика

Російські війська активно нарощують механізовані наступальні дії в західній частині Донецької області, намагаючись скористатися сухими умовами перед початком осінньої негоди.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), окупанти збільшили використання бронетехніки та танків у атаках, зокрема на напрямках Покровська та Курахове. Протягом останнього тижня було зафіксовано три великі механізовані атаки, що значно перевищує темпи атак попередніх місяців.

Аналітики ISW пояснюють цю активізацію бажанням російських сил закріпити позиції до настання дощів, які можуть ускладнити просування через грязьові умови. Вони очікують, що росія продовжуватиме наступальні операції і після осіннього бездоріжжя, хоч погодні умови можуть тимчасово знизити ефективність піхоти.

Російське командування, ймовірно, планує використати осінні місяці для підтримки наступального тиску на фронті, навіть за умов негоди, щоб зберегти ініціативу в бойових діях.

Раніше ми писали, що держава-агресор виводить в Чорне море кораблі-ракетоносії для відволікання української ППО під час масованих атак.Також нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму російські окупанти активно укріплюють західне узбережжя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь