Аналітики пояснили нові ядерні погрози путіна

Політика, Світ

Російський диктатор володимир путін використав поточні розмови про гарантії безпеки для України як частину її Плану перемоги, щоб проводити інформаційні операції, пов’язані з ядерною загрозою. Мета цих дій — дискредитувати Україну в очах її західних партнерів та запобігти наданню їй допомоги.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), путін, відповідаючи на питання медіа країн БРІКС, заявив, що росія відповідатиме відповідною реакцією, якщо Україна зробить кроки щодо розробки ядерної зброї, що він назвав небезпечною провокацією.

ISW зазначає, що путін постійно використовує ядерну риторику для того, щоб викликати стриманість Заходу, особливо під час важливих політичних дискусій щодо підтримки України. Однак, інститут оцінює, що ця риторика не свідчить про готовність росії застосувати ядерну зброю, і що такий сценарій є малоймовірним як в Україні, так і в інших місцях.

ISW також нагадав про Будапештський меморандум 1994 року, в якому росія зобов’язалася поважати суверенітет і територіальну цілісність України в обмін на передачу їй радянської ядерної зброї, що перебувала на території України.

Раніше ми писали, що Україна пропонує розмістити пакет неядерного стримування росії на своїй території. Це допоможе примусити рф сісти за стіл переговорів та захиститься від агресії у майбутньому.Також нагадаємо, що нинішня теорія перемоги російського диктатора володимира путіна спрямована на затягування війни і базується на переконанні, що його армія зможе виграти війну на виснаження. Однак ці плани можуть зазнати нищівної поразки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь