Україна отримає від Нідерландів розвідувальні БпЛА

Політика

Нідерланди нададуть Україні розвідувальні безпілотники DeltaQuad на суму €42,6 млн, про що повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

За інформацією Міноборони, голландська компанія DeltaQuad поставить в Україну сучасні безпілотники для розвідки, спостереження та рекогностування. Ця закупівля стане першим конкретним кроком у виконанні Плану дій щодо безпілотників, оголошеного міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом під час його візиту до України на початку жовтня.

Безпілотники ISR, які будуть закуплені, можуть літати на великі відстані й використовуються для отримання інформації з поля бою в реальному часі, збору розвідувальних даних і спостереження. Міністерство нагадує, що на реалізацію Плану дій щодо безпілотників було виділено 400 мільйонів євро, з яких понад 50% припадає на голландську промисловість. Закупівля у DeltaQuad є частиною цих коштів.

Міністр Брекельманс зазначив, що це замовлення є важливим кроком у рамках плану дій, підкреслюючи, що Україні потрібні сучасні безпілотники, які можуть бути доставлені в найкоротші терміни. З міркувань безпеки інформація про кількість, типи безпілотників та графіки поставок не розголошується.

Раніше ми писали, що Нідерланди планують і в 2025 році підтримувати чеську ініціативу із закупівлі снарядів для ЗСУ, на це буде виділено ще 271 млн євро.Також нагадаємо, що у Нідерландах опозиційні партії D66 і CDA виступили з пропозицією тимчасово виключити Угорщину зі Шенгенської зони. Вони аргументують це рішення тим, що Угорщина дозволяє в’їзд занадто великої кількості росіян без належних перевірок.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь