Пляцок Королівський🥞Рецепт зі старого записника — красива і смачна випічка.

Війна

Пляцок Королівський🥞Рецепт зі старого записника — красива і смачна випічка.

Пляцок Королівський🥞Рецепт зі старого записника — красива і смачна випічка.

Пляцок Королівський🥞Рецепт зі старого записника — красива і смачна випічка.

Інгредієнти для форми 22х35 см:

Тісто:
– 8 жовтків
– 4 ст. л. цукру
– 350 г масла
– 6 ст. л. сметани
– 70 г дріжджів
– 700-750 г борошна
– дрібка солі
– ванілін

Приготування:
1. Дріжджі змішати з цукром, додати сметану та жовтки, добре перемішати.
2. Додати сіль, ванілін і половину борошна, ретельно вимішати. Потім додати м’яке масло (не розтоплене), знову перемішати та додати решту борошна. Змішати до однорідності.
3. Накрити тісто плівкою і залишити на 30 хвилин у теплому місці.

Макова маса:
– 300 г сухого маку
– 100 г цукру
– 5 ст. л. збитих білків
– 1 ст. л. манки

1. Залити мак водою, довести до кипіння і злити воду. Повторити процедуру двічі, щоб уникнути гіркоти.
2. Варити мак 30 хвилин, злити воду, перебити блендером, додати манку, цукор і збиті білки.

Горіхова маса:
– 8 білків
– 100 г цукру
– 2 ст. л. какао
– 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
– 200 г подрібнених горіхів

1. Білки збити до м’яких піків, відібрати 5 ст. л. для макової маси.
2. Додати цукор, ще трохи збити, потім додати какао, крохмаль та подрібнені горіхи, обережно перемішати.

Варення:
– 300 г густого яблучного варення (або 0,5 л банки)
– 2 ст. л. сухарів або манки
– 1 ч. л. крохмалю

1. Змішати варення з сухарями/манкою і крохмалем для кращої консистенції.

Збірка пляцка:
1. Тісто розділити на 4 частини. Перший шар зробити трохи більшим.
2. Розкачати більший шматок, викласти у форму і зверху макову масу.
3. Накрити другим шаром тіста, легко проколоти його вилкою і викласти варення.
4. Знову покрити шаром тіста, проколоти та додати горіхову масу.
5. Накрити останнім пластом, проколоти вилкою, накрити плівкою і залишити в теплому місці на 1,5 години для підходу.
6. Випікати при 170°C 45 хвилин. Якщо верх почне підгорати, прикрити пергаментом.
7. Охолоджений пляцок прикрасити шоколадом або присипати цукровою пудрою.

18 жoвтня – яке cьогодні свято. Що в жoдному pазі не можна винoсити з дoму в цей день
Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 18 жовтня за новим і старим стилем, що можна і не можна робити, у кого іменини

Буданов каже, що понад 10 тисяч військових КНДР будуть готові до війни в Україні з 1 листопада
Близько 11 тисяч північнокорейських військових проходять підготовку на сході Російської Федерації, заявив глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов

Знайдені мільйони можуть повернути очільниці МСЕК: що сталося
За словами правоохоронців, долю вилучених коштів визначить суд.

Залишити відповідь