Франція підтримала План перемоги України

Політика

Франція підтримує план перемоги України у війні з Росією. Париж готовий продовжувати допомагати Україні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро на пресконференції з главою МЗС України Андрієм Сибігою.

«Ми підтримуємо план перемоги, тому що вже протягом тисячі днів війни ми поряд з Україною і докладаємо необхідних зусиль», — сказав міністр.Він наголосив, що Франція підтримує український план не лише у військовій сфері, але й готова надавати підтримку у цивільній та економічній галузях. Барро додав, що Франція підтримує Україну, коли вона вирішить розпочати переговори про мир.

Глава МЗС України Андрій Сибіга наголосив, що Франція підтримує план перемоги і просуває його.

«Ми мали розмову тет-а-тет, де ми з паном міністром закордонних справ обмінялися думками щодо додаткових кроків для практичного втілення плану перемоги Зеленського. Пан міністр теж поінформував мене про результати засідання у форматі четвірки, яке нещодавно відбулося у Німеччині. Подальша імплементація, реалізація і наповнення плану перемоги було одне з головних питань», — сказав Сибіга.Раніше ми писали, що Україна найближчими місяцями отримає від Франції літаки Mirage 2000. Перші борти будуть надані вже на початку 2025 року.

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув до Києва у суботу, 19 жовтня. Це його перший візит до України на цій посаді.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь