Українці можуть сплатити комуналку у розстрочку

Політика

Українці, які мають борги за комунальні послуги, можуть скористатися можливістю сплатити їх у розстрочку, оформивши договір реструктуризації.

Про це повідомив адвокат Станіслав Лифлянчик.

«Якщо у вас є значна заборгованість і ви не можете сплатити її одноразово, щоб уникнути відключення послуг, я рекомендую звернутися до постачальника і попросити про розстрочку або відстрочку платежу. Також спробуйте сплатити ту суму, яку можете. Багато постачальників йдуть назустріч у таких ситуаціях», – зазначив він.

Якщо борг був нарахований неправомірно, слід зібрати документи, що підтверджують вашу правоту, і подати заяву на перерахунок заборгованості.

Юрист також попереджає про ризики незаконного підключення до комунальних мереж.«Якщо такий факт буде виявлений, можуть бути накладені штрафи, а також відкрито кримінальне провадження. Найкращий варіант у такому випадку – звернутися до постачальника з офіційною заявою на підключення», – додав він.

Раніше ми писали, що у серпні 2024 року споживчі ціни в Україні зросли на 0,6% порівняно з попереднім місяцем, а річна інфляція прискорилася до 7,5% (у порівнянні з 5,4% у липні).

Також нагадаємо, що найбільшими боржниками по зарплатах в Україні є державні підприємства та акціонерні товариства, на які припадає 62,6% усіх судових проваджень з боргів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь