Конгресмени вимагають від Байдена реакції на участь солдатів КНДР у війні проти України

Політика, Світ

Голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер звернувся до президента Джо Байдена з вимогою провести негайний брифінг на тлі повідомлень про можливу участь північнокорейських військ у війні проти України на боці росії.

У своєму листі Тернер наголосив, що залучення військових з КНДР до цього конфлікту є серйозною ескалацією і повинно стати червоною лінією для США та НАТО.

Тернер підкреслив, що будь-яка участь північнокорейських військ, як з території росії, так і на українській території, має отримати рішучу відповідь з боку американської адміністрації та союзників по НАТО.

Він також закликав до брифінгу в комітеті з питань розвідки для обговорення цього питання та надання докладної інформації щодо можливого втручання КНДР у війну в Україні.

Раніше ми писали, що 19 жовтня поблизу Пхеньяну Північна Корея нібито виявила південнокорейський безпілотник, через що пригрозила Південній Кореї війною.Також нагадаємо, що в естонській розвідці прокоментували повідомлення про відправлення Північною Кореєю військових до росії для участі у війні проти України, зазначивши, що це свідчить про проблеми Москви із підтриманням військової активності.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь