Британська розвідка прогнозує ймовірне просування росіян на Харківщині

Політика

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, росія продовжує тиск на сході Харківської області.

«Російські сили, ймовірно, знаходяться в межах кількох сотень метрів від річки Оскіл у вузькому виступі приблизно за 20 км на південь від міста Куп’янськ. Імовірно, продовження російських атак ускладнює українські операції на східному березі Осколу», – зазначає розвідка.У Міноборони Британії припускають, що росія, ймовірно, може продовжити просування у цьому районі найближчими тижнями.

Варто додати, що російські війська декілька разів намагалися відновити контроль над Куп’янськом після того, як у вересні 2022 року втратили місто під час українського контрнаступу.

Куп’янськ розташований на річці Оскіл і є залізничним вузлом, який підтримує українські операції у Харківській області.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення підготовку на території країн-партнерів пройшли понад 100 тис. військовослужбовців Сил оборони України.

Російські окупанти не наступатимуть на Покровськ в Донецькій області до весни. Втім, загарбники спробують оточити це місто.

Раніше ми писали, що російські війська активно нарощують механізовані наступальні дії в західній частині Донецької області, намагаючись скористатися сухими умовами перед початком осінньої негоди.

Також нагадаємо, що у тимчасово окупованому Криму російські окупанти активно укріплюють західне узбережжя.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь