У Мексиці вилучили рекордну партію наркотиків на $100 мільйонів

Політика, Світ

Військово-морські сили Мексики вилучили найбільшу за всю історію партію наркотиків під час морської операції.

Про це повідомляє DW.

«Це найбільша кількість наркотиків, вилучених під час морської операції, безпрецедентної в історії інституції», – йдеться в заяві ВМС.

Загалом було вилучено 8,4 тонни наркотиків невстановленого типу на суму у понад 2 мільярди песо (100 мільйонів доларів США).

Також були затримані 23 людини, вилучено 8 700 літрів палива та шість човнів під час операції, яка відбулася біля узбережжя Тихого океану поблизу портового міста Ласаро-Карденас.

Наркотики були розподілені між п’ятьма катерами і однією швидкісною субмариною.

Зазначається, що з 2006 року, коли Мексика залучила армію для боротьби з торгівлею наркотиками, було вбито понад 450 000 людей, а десятки тисяч зникли безвісти.Досі найбільшим «уловом» в історії Мексики залишається конфіскація 23-тонного колумбійського кокаїну в листопаді 2007 року.

Нагадаємо, що у Латвії викрили велику лабораторію синтетичних наркотиків з понад тонною продукції, та затримали 8 причетних до цього бізнесу. Серед них – п’ятеро громадян України.

У Львові правоохоронці зупинили злочинну діяльність злочинної групи, яка займалася наркобізнесом.

Співробітники СБУ затримали трьох учасників злочинного наркоугруповання. Припинили роботу двох лабораторій, у яких виготовляли амфетамін.

У Полтавській області поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків до виправної установи. Організатору злочинної групи та його виконавцю повідомили про підозру.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь