Міноборони видалило чат-бот «Резерв+» у Телеграмі

Політика

Чат-бот у Телеграмі було видалено із застосунку «Резерв+» після аналізу ризиків використання цієї платформи. Наразі бот знищений, створення акаунту за його посиланням більше неможливе.

Про це повідомляє Міністерство оборони у Телеграмі.

Зазначається, що у травні 2024 року, під час запуску застосунку «Резерв+», технічна підтримка користувачів здійснювалась через декілька популярних платформ, зокрема й через Telegram. При цьому у міністерстві зауважили, що на той час це було загальноприйнятою практикою для багатьох сервісів.

Крім того, це був початковий етап роботи, під час якого забезпечувалася підтримка у різних середовищах.

«Після аналізу ризиків використання Telegram для технічної підтримки ми відмовилися від цього каналу, оскільки не могли гарантувати безпеку даних у межах цієї платформи. Чат-бот було видалено із застосунку, а також видалено альфа-імʼя боту. Проте це створило можливість для проросійських шахрайських груп, які скористалися колишнім альфа-іменем для створення нового фейкового бота», – пояснили у Міноборони.

Нагадаємо, що українці отримали можливість вибирати посаду у війську та підрозділ через застосунок «Резерв+». За словами заступниці міністра оборони з питань цифровізації Катерини Черногоренко, сервіс, розроблений у співпраці з рекрутинговою платформою Lobby X, пропонує понад 4 тисячі посад у Силах оборони, і цей перелік буде щоденно оновлюватися.

Раніше ми писали, що урядовою командою реагування CERT-UA отримано інформацію щодо розповсюдження через обліковий запис @reserveplusbot повідомлень щодо необхідності встановлення «спеціального програмного забезпечення» з прикріпленим архівом «RESERVPLUS.zip».Також нагадаємо, що Міністерство оборони України планує запустити в листопаді нову функцію в застосунку  «Резерв+», яка дозволить військовозобов’язаним отримувати відстрочку без необхідності відвідувати ТЦК та подавати заяви.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь