Очільник МЗС Франції відвідає одну з північно-східних областей України

Політика

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро у рамках свого візиту в Україну планує поїздку в одну з північно-східних областей, що межують з росією.

Про це він оголосив на спільній пресконференції з українським колегою Андрієм Сибігою у Києві.

На початку промови Барро зазначив, що Україна бореться не лише за свою незалежність і територіальну цілісність, а й тримає лінію фронту, яка «розділяє Європу і росію владіміра путіна, розділяє свободу і пригнічення».

«Наступного дня я поїду на північний схід України, щоб познайомитися з українськими військовими, які протистоять росіянам і докладають усіх зусиль для успіху операції в Курській області», — сказав Барро (цитата наведена за українським синхронним перекладом — Ред.).

Міністр не уточнив, про яку з областей йдеться — Чернігівщину, Харківщину чи Сумщину.Раніше ми писали, що Україна найближчими місяцями отримає від Франції літаки Mirage 2000. Перші борти будуть надані вже на початку 2025 року.

Також нагадаємо, що міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро прибув до Києва у суботу, 19 жовтня. Це його перший візит до України на цій посаді.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь