«Дуже велика небезпека»: військовий розповів, як ворог удосконалює тактику біля Вугледара

Події України


Росіяни продовжують активно застосовувати тактику «мотоциклістів», використовуючи мотоцикли, баггі та квадроцикли для підвозу своїх груп на штурми для ведення боїв в траншеях.

На Вугледарському напрямку російські окупанти намагаються постійно змінювати та комбінувати класичну схему атак «техніка-м’ясні штурми». Ворог удосконалює тактику штурмів мотоциклетними та малими піхотними групами, які більш небезпечні мобільністю, підготовленістю, обізнаністю у місцевості та чітким притримуванням інструкцій.

В етері телемарафону майор, заступник командира батальйону Денис Реготюк розповів, що втрата Вугледара не створила сильної проблемної ситуації для їх ділянки, оскільки це більше стосується підрозділів праворуч, де росіяни давлять фронт. 

«Основна ціль станом на сьогодні у ворога — це Курахове, яке обходять з різних сторін, де можуть там і тиснуть. В цілому, я так розумію, що після Вугледару вони будуть йти далі, далі ламати фланги в сторону Запорізької області. Великий ризик для Великої Новосілки. Якщо продавляться фланги, то для нас це теж створює великі проблеми. Але, поки стоїмо, суміжні підрозділи так саме — стоять. Тож, поки сильних ризиків для оточень немає», — акцентував він.

Військовий розповів, що поблизу Вугледара ворог щодня намагається вдосконалювати свою тактику і постійно її змінює. Реготюк зазначив:

З великим угрупованням противника менше складнощів для знищення, аніж з малими піхотними групами.

«Малі групи — це дуже небезпечно від того, що вони добре проінструктовані, підготовлені, обізнані у місцевості. Вони знають чітко своє завдання, просочуються, штурмують і це дуже велика небезпека. Коли йде велика кількість піхоти, то вони спішуються з техніки, вони дезорганізовані — не знають куди бігти, їх трошки легше знищувати. А якщо група йде підготовлена, то з нею важкіше», — пояснив він.



Джерело

Залишити відповідь