Питання ударів вглиб росії не буде вирішене до виборів у США, – Le Monde

Політика, Світ

Лідери США, Британії, Франції та Німеччини на зустрічі в Берліні не змогли дійти згоди щодо дозволу Україні завдавати далекобійних ударів західною зброєю по території росії. Це питання не буде вирішено до виборів у США.

Про це повідомило французьке видання Le Monde з посиланням на джерела.

Питання дозволу нанесення ударів вглиб території росії зброєю, яку передають Україні союзники, є однією із давніх вимог.

США та Німеччина відмовляються йти цим шляхом, щоб обмежити ризик ескалації конфлікту, хоча водночас Велика Британія та Франція більш відкриті до цієї ідеї.

“Питання залишилося невирішеним у п’ятницю і не буде вирішене до виборів у США. Єдиний елемент зближення: на думку різних столиць, одних лише глибоких ударів буде недостатньо для забезпечення більшого військового успіху України”, – йдеться у публікації видання.Питання щодо дозволу Україні використовувати далекобійну зброю проти цілей на території рф є справою конкретних союзників, проте існують усі юридичні підстави для цього, повідомив журналістам генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок не виключила, що у перспективі Україна зможе завдавати далекобійних ударів по території Росії німецькою зброєю.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь