рф вперше застосувала по Україні нову крилату ракету з касетним боєзарядом

Політика

російське окупаційне військо використовує для терористичних ударів по Україні крилату ракету Х-69 з новою бойовою частиною. Це касетний боєзаряд, начинений металевими кульками.

Про це пише Defense Express. Це перший зафіксований випадок використання ракети Х-69 з такою БЧ. У випадку виявлення таких кульок потрібно викликати підрозділи ДСНС і в жодному разі не чіпати їх.

Зазначається, що ця ракета Х-69 з новою БЧ була збита силами протиповітряної оборони під час атаки 19 жовтня, відповідно до звіту Повітряних Сил ЗСУ, ворог атакував шістьма ракетами типу Х-59/X-69, з них було збито чотири одиниці.

Ця ракета є розробка МКБ «Радуга», вперше вона була офіційно продемонстрована на форумі «Армия» у серпні 2022 року, а для ударів по Україні росіяни вперше використали її під час масованої атаки 7 лютого цього року. Серед усього, рашисти використовували ракету Х-69 для удару по Трипільській ТЕС у квітні.Передусім ця ракета використовується для ударів з винищувачів Су-57.

У травні цього року у Головному управлінні розвідки Міноборони України розкрили темпи виробництва крилатих ракет Х-69, які становлять 1-3 одиниці на місяць станом на той момент. Тоді ж у ГУР МОУ повідомляли, що ворог накопичив запас із 45 таких ракет.

Відповідно до даних з відкритих джерел ракета має масу до 800 кг, з яких до 310 кг – це бойова частина, дальність становить від 400 км.

За тиждень росія застосувала проти України понад 20 ракет різних типів, близько 800 керованих авіабомб та понад 500 ударних безпілотників різних типів. Про це 20 жовтня повідомив Зеленський.

Вночі 19 жовтня російські війська завдали удару керованими авіабомбами по центру Запоріжжя.

Нагадаємо, що напередодні ввечері російській війська вчергове обстріляли місто Куп’янськ на Харківщині. Через ворожу атаку загинула 65-річна жінка.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь