Летіли на Москву: українські БПЛА знищили стратегічний військовий завод у Росії

Війна

Летіли на Москву: українські БПЛА знищили стратегічний військовий завод у Росії

Влада Росії повідомляє, що цієї ночі Україна випустила по їхній території 110 безпілотників.

Міністерство оборони Росії заявило, нібито за ніч було збито 110 українських безпілотників. Окупанти запевняють, нібито 43 БПЛА знищено над територією Курської області, 27 – над територією Липецької області, 18 – над територією Орловської області, 8 – над територією Нижегородської області, 7 – над територією Бєлгородської області, 6 – над територією Брянської області, і один – над територією Московської області.

Завод виробляє вибухові речовини, для ворожих боєприпасів

За повідомленням телеграм-каналу ASTRA у ніч на 20 жовтня в Дзержинську Нижегородської області РФ дрони атакували ФКП “Завод імені Я. М. Свердлова”, який виробляє вибухові речовини.4 співробітників пожежної частини поранено в Дзержинську після атаки БПЛА, повідомив губернатор Нижегородської області.

«Вночі засоби ППО та радіоелектронної боротьби відбили атаку БПЛА на території дзержинської промзони. За попередніми даними, четверо співробітників пожежної частини, розташованої на території промпідприємства, отримали легкі осколкові поранення – їм надано необхідну медичну допомогу, всіх відпущено додому. На місці падіння уламків працюють оперативні служби».

Раніше місцеві жителі повідомили, що в місті атакований завод Свердлова, який виробляє вибухові речовини.

У Дзержинську атака на ФКП «Завод імені Я. М. Свердлова», який виробляє вибухові речовини, повідомляють місцеві жителі.

Завод включений до списку санкцій України «за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України». 23 червня 2023 року завод включений до списку санкцій країн Євросоюзу, також завод знаходиться під санкціями США, Великобританії, Японії та Швейцарії.

Завод є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних та геофізичних робіт. Крім того, він виробляє вибухівку для ворожих КАБів. Масштаби руйнувань на підприємстві повідомлять згодом.

Дрон на Москву та інші області РФ

Серед ночі наш дрон розбудив мера Москви Сергія Собяніна. «Силами ППО Міноборони в Раменському міському окрузі відбито атаку безпілотника, який летів на Москву. На місці падіння уламків, за попередніми даними, руйнувань та постраждалих немає. Фахівці екстрених служб працюють на місці події», – повідомив мер.

ЗСУ атакують Орловську область. За словами губернатора регіону Андрія Клочкова, російські ППО збили 11 безпілотників. Він стверджує, що постраждалих та пошкоджень немає.

Губернатор Липецької області теж ввімкнувся у цей марафон. «Уламки БПЛА впали на проїжджу частину в районі Сирського Рудника. Жертв та руйнувань немає. Фахівці перебувають на місці і займаються знешкодженням фрагментів безпілотника, що залишилися. За уточненою інформацією, жертв та постраждалих немає. Загоряння, що виникли на землі після падіння БПЛА, оперативно загасили. На місцях виявлення фрагментів продовжують працювати спецслужби, їхнє завдання – знешкодження всіх уламків», – написав він.

Неопpавна втpaта… Рятуючи життя побpатимів, на фpонті загuнув відомий укpаїнський лікар. ВІДЕО
На фронті загинув чернігівець, начальник медичного батальну Андрій Мохонько – частина великої «лікарської родини» Чернігова та всієї України, повідомили у Чернігівській обласній лікарні

ЛІКАР МСЕК ІЗ ВІННИЦІ КУПИВ 13 КВАРТИР І ТРИ TESLA, НА ДРУЖИНУ-ПЕНСІОНЕРКУ ОФОРМИВ ШЕСТИКІМНАТНІ АПАРТАМЕНТИ В ЦЕНТРІ КИЄВА. РОЗСЛІДУВАННЯ
Голова МОЗу Віктор Ляшко після скандалу навколо мільйонних статків голови Хмельницької МСЕК анонсував перевірку 3,5 тис. рішень щодо інвалідності (а разом із тим непридатності до військов…

Сватів ви в Єгипет відправили, а в мене картоплю просите! Так діла не буде! – Мама страшенно на нас облазилась, не знаю, що далі буде
Днями я страшенно посварилась з мамою.

Залишити відповідь