У Молдові проросійський політик Додон бойкотував єврореферендум

Політика, Світ

Лідер Партії соціалістів Молдови, проросійський експрезидент Ігор Додон проголосував на президентських виборах у Молдові. Проте він не взяв бюлетень для участі в референдумі щодо європейського майбутнього країни.

Про це повідомило видання Newsmaker.

Додон сказав, що проголосував за те, щоб “Молдова повернулася до нормальності”.

“Я вважаю, що так звані “хороші часи” останніх чотирьох років мають закінчитися. Люди хочуть президента, який представлятиме всіх громадян, а не розділятиме їх на “хороших” і “поганих”. Нам потрібен лідер, який поважає конституцію, виступає за справедливість і відкритий до діалогу як із Заходом, так і зі Сходом”, – заявив Додон.

Щодо референдуму, він сказав, що “людей вводять в оману”.”Цей референдум не про європейську інтеграцію. Це референдум щодо зміни конституції. Ми вважаємо, що змінювати конституцію в такий спосіб не можна, тому я і мої колеги в цьому не беремо участі”, – заявив Додон.

В неділю, 20 жовтня, у Молдові розпочалося історичне голосування – вибори президента та конституційний референдум про європейське майбутнє країни.

Віцепрем’єр-міністр Молдови Крістіна Герасимова заявила, що росія витратила близько 100 мільйонів євро на спроби дестабілізувати президентські вибори в Молдові та зірвати референдум щодо вступу країни до ЄС.

А увечері 17 жовтня у молдовських виборчих бюро за кордоном завершився прийом конвертів із голосами громадян Молдови. Вони працювали у країнах, де дозволили голосування поштою.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь