Відео: Сили оборони знищили колону окупантів, що хотіли захопити переправу через Оскіл

Політика

російські війська на Куп’янському напрямку в Харківській області намагалися захопити переправу через річку Оскіл, та були розгромлені.

Як повідомили в Нацгвардії, росіяни намагалися наступати на лівому березі річки Оскіл, використовуючи масу бронетехніки. Наступ вдалося зупинити завдяки спільним діями батальйону ударних БпЛА «Ахіллес» спільно з гвардійцями бригади «Буревій» та прикордонниками бригади «Помста», а також десантниками 77 окремої аеромобільної бригади ДШВ. Загалом українські військові знищили 8 бойових машин піхоти, 3 танки та уразили ще 6 БМП. Також вдалося ліквідувати 21 росіянина, ще 26 окупантів зазнали поранень.

Протягом останньої доби, з 19 на 20 жовтня, російські загарбники втратили на фронті понад 1300 солдатів. Крім того, бійці ЗСУ знищили 57 безпілотних літальних апаратів та 41 одиницю автомобільної техніки.

Ситуація на фронті характеризується особливою активністю ворога на Курахівському, Куп’янському та Покровському напрямках. Окупант застосовує усі наявні сили та засоби для досягнення своїх цілей.Російські окупанти не наступатимуть на Покровськ в Донецькій області до весни. Втім, загарбники спробують оточити це місто. Таку думку висловив військовий експерт та офіцер британської військової розвідки у відставці Френк Ледвідж.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь