Рашисти не віддали Україні тіло загиблої журналістки Вікторії Рощиної

Політика

В рамках обміну 18 жовтня рф не повернула Україні тіло журналістки Вікторії Рощиної, яка загинула у російському полоні. У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими припускають,що росіяни приховують сліди злочину.

Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко у коментарі Суспільному

«Саме 18-го числа тіло Вікторії передане в рамках репатріації не було. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими робить все можливе і неможливе для того, щоб ми змогли отримати всі відповіді на питання, які всіх в нашому суспільстві хвилюють… Почалася робота відразу після повідомлення про смерть Вікторії Рощиної щодо репатріації тіла. Ця робота ведеться. На жаль, це все залежить від протилежної сторони, тому точної дати репатріації, ми сказати, на жаль, не можемо», – вказав він.

За його словами, наразі зарано говорити про причини смерті журналістки, зокрема чи були до неї застосовані тортури. Водночас представник Координаційного штабу наголосив, що російська сторона може затягувати репатріацію, щоб приховати сліди ймовірного злочину.

Українська журналістка Вікторія Рощина мала бути передана Україні під час чергового обміну. Вікторію вже етапували в Москву, коли росіяни повідомили про її смерть.Вікторія Рощина зникла безвісти 3 серпня 2023 року під час поїздки на окуповані рф території.

У травні 2024 в росії вперше визнали, що утримують в полоні українську журналістку Вікторію Рощину.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» підрахувала, що понад 100 українських та іноземних журналістів, акредитованих в Україні, постраждали від російської агресії за два роки повномасштабної війни в Україні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь