Не тільки хабарі: ухилянти розповіли The Times, як і чому вони ховаються від фронту

Події України


Тим часом ЗСУ страждають від гострої нестачі людей.

Українські чоловіки місяцями не виходять з дому, ховаючись від мобілізації. Тим часом військові попереджають про критичну нестачу людей. Про це у репортажному матеріалі пише The Times.

Видання наводить типову картину, яку можна побачити у тилових містах: вдалині від фронту життя на вулицях майже не відрізняється від довоєнного, але ніде не видно чоловіків старших від 25 років. Україна відчайдушно намагається мобілізувати більше людей на фронт, оскільки змушена протистояти чисельно більшому агресору. Але потенційні рекрути ховаються.

«Я не виходив з дому вісім місяців. Я роблю покупки онлайн, працюю вдома і не виходжу на вулицю. Навіть коли моя дівчина три місяці тому народила нашу дочку, я не пішов у лікарню. Я збираю гроші для наших сил, але я не хочу вбивати людей і не хочу помирати», — сказав 34-річний киянин, якого видання називає Алексом.

Як зазначає автор репортажу, серпневий підйом морального духу українців після раптового захоплення території Курської області на цей момент вже згас. Натомість Росія продовжує просуватися на Донбасі, що вимагає від України посилення своїх військ новобранцями.

Багато молодих чоловіків настільки відчайдушно прагнуть уникнути мобілізації, що платять хабарі, йдеться у публікації. The Times наводить випадок 33-річного підприємця зі Львова на ім’я Роман. За його словами, він платить 1000 доларів на місяць, щоб мати відстрочку. 



Джерело

Залишити відповідь