На українців чекає підвищення тарифів на комунальні послуги: у чому причина

Події України

На українців чекає підвищення тарифів на комунальні послуги: у чому причина

Підвищення тарифів під час війни розглядається в рамках меморандуму із МВФ.

Повідомляє Главред.

В Україні допускають поступове підвищення тарифів на комунальні послуги для населення у воєнний та післявоєнний періоди. Про це йдеться у Меморандумі з Міжнародним валютним фондом.

“Потенційні заходи реформ, як тільки дозволять умови, включають додаткове поступове підвищення тарифів”, – йдеться у нагадуванні.

Підвищення тарифів будуть впроваджувати задля отримання можливості відновлення та посилення конкуренції на оптових та роздрібних ринках газу, зокрема і після закінчення війни в Україні.

“Забезпечення стійкості системи та скорочення квазіфіскальних зобов’язань вимагатиме поступового підвищення тарифів на газ та електроенергію з метою відшкодування витрат, при цьому виділяючи адекватні та цілеспрямовані ресурси для захисту вразливих домогосподарств”, – пояснюється у документі.

Кабінет міністрів України планує прийняти дорожню карту, яка дозволить поступово лібералізувати ринки газу та електроенергії із планом реалізації, де будуть терміни на період після закінчення воєнного стану.
Комунальні послуги в Україні – що відомо
Нагадаємо, що національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розпочала регуляторну процедуру щодо перегляду граничних цін на електроенергію.

Раніше повідомлялося, що українці можуть платити за електроенергію не з власних гаманця, чи карти, а з коштів, які їм повертає держава в рамках програми “Національний кешбек”.

Шукайте деталі в групі
Facebook




Джерело

Залишити відповідь