Вибори президента в Молдові: Санду пройшла у другий тур, але заявила про фальсифікації

Політика, Світ

У Молдові підбивають підсумки першого туру президентських виборів. Перше місце – у чинної президентки Маї Санду, проте сподівання, що для її перемоги вистачить одного туру, не справдилися.

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на інформацію власного кореспондента у Кишиневі, у другому турі Маї Санду протистоятиме кандидат від проросійської Партії соціалістів Александр Стояногло.

Мая Санду тим часом заявила про безпрецедентні фальсифікації – і на виборах президента, і на референдумі щодо вступу Молдови до ЄС. Зокрема, вона повідомила, що має інформацію про наміри масштабної «купівлі голосів».

Нагадаємо, напередодні, 20 жовтня, у Молдові одночасно голосували на виборах президента республіки та на референдумі щодо подальшої євроінтеграції. За попередніми підрахунками, ідея вступу країни до ЄС у громадян необхідної підтримки не знайшла.

Варто зауважити, що росія, ймовірно, витратила близько 100 млн євро на спроби дестабілізувати президентські вибори в Молдові та зірвати референдум щодо вступу країни до Євросоюзу.⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь