Президент Бразилії скасував візит в росію на саміт БРІКС: причина

Політика, Світ

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва скасував візит на саміт БРІКС, який відбудеться в російській Казані з 22 до 24 жовтня. Про це повідомив апарат глави держави та канал CNN Brasil.

Журналісти із посиланням на медичний бюлетень повідомили, що президент Бразилії отримав травму голови унаслідок нещасного випадку, а саме «тупу рану в потиличній області».

Команда, яка лікувала президента, порадила йому уникати далеких авіаперельотів, але відпустила його для виконання інших рутинних справ. Тому Лула да Сілва скасував поїздку в росію на саміт БРІКС. Однак він візьме участь у нараді в режимі відеоконференції.

Апарат президента Бразилії уточнив, що це буде перший саміт БРІКС за участю п’яти нових членів, які приєдналися до блоку цього року: Єгипту, Ірану, Об’єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії та Ефіопії.

До минулого року в організацію входили лише Бразилія, росія, Індія, Китай та Південна Африка.Раніше обраний президент Індонезії Прабово Субіанто, який вступить на посаду 20 жовтня, заявив, що не братиме участі в саміті БРІКС, який пройде у російській Казані 22 – 24 жовтня.

Водночас для Сербії міжнародне об’єднання БРІКС є альтернативою Євросоюзу. Ба більше, країна відправить на саміт у Казані свого представника.

Міністр закордонних справ Віджитха Герат заявив, що Шрі-Ланка вирішила офіційно подати заявку на вступ до БРІКС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь