В Австралії сенаторка влаштувала протест після промови короля Чарльза в парламенті

Політика, Світ

В Австралії під час візиту короля Великої Британії Чарльза місцева сенаторка влаштувала протест. Лідія Торп вигукувала “геноцид” та “до біса колонії” (fuck the f— the colonies), після чого її вивели з будівлі парламенту.

Про це пише The Telegraph.

Король виголошував промову в австралійському парламенті та віддав шану “традиційним власникам земель”.

Сенаторка Лідія Торп, яка вже добре відома завдяки своїм протестам, після цього сказала: “Ви вчинили геноцид проти нашого народу. Поверніть нам нашу землю”.

Крім того, сенаторка заявила королю Чарльзу, що це не його земля, а він – не її король.Варто зазначити, що у 2022 році 51-річна сенаторка Торп була змушена повторити присягу на вірність парламенту після того, як назвала колонізаторкою покійну королеву Єлизавету.

Раніше в Австралії на тлі запланованого візиту короля Чарльза ІІІ загострилася дискусія щодо того, чи має країна стати республікою та припинити визнавати владу британського монарха.

Також повідомлялося, що у жовтні король Великої Британії Чарльз ІІІ вперше в ролі монарха відвідає Австралію. За конституцією країни-континента, саме він є главою держави, хоча ця роль суто церемоніальна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь