В Молдові голоси за Євроінтеграцію розділилися майже порівну

Політика, Світ

Центральна виборча комісія Молдови оприлюднила оновлені попередні результати референдуму щодо євроінтеграції країни. За цими даними, 50,16% виборців проголосували «так» за внесення змін до Конституції для приєднання до ЄС, а 49,84% — «ні». Остаточні підсумки ще не підведені, оскільки не всі закордонні протоколи опрацьовані.

Про це йдеться в повідомленні ЦВК Молдови.

На референдумі жителі Молдови відповідали на питання, чи підтримують вони зміни до Конституції, що підтверджують європейську ідентичність народу і визначають інтеграцію в ЄС як стратегічну мету країни. Зокрема, пропонується внести до преамбули Конституції формулювання про незворотність європейського курсу Молдови.

За даними голосування за кордоном, 77,01% підтримали зміни, тоді як 22,99% висловилися проти. Однак у 23 з 32 районів Молдови більшість виборців проголосували проти змін до Конституції. У деяких округах результати були надзвичайно близькими, як у Чимишлії (різниця 34 голоси) та Каушанах (різниця 12 голосів), де більшість віддала перевагу варіанту «ні».

Конституційний суд Молдови протягом 10 днів після отримання звіту ЦВК має підтвердити або спростувати результати референдуму.Раніше ми писали, що у Молдові другий тур президентських виборів відбудеться через два тижні. Голосування відбудеться в неділю, 3 листопада.

Також нагадаємо, що у Молдові підбивають підсумки першого туру президентських виборів. Перше місце – у чинної президентки Маї Санду, проте сподівання, що для її перемоги вистачить одного туру, не справдилися.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь