Рашисти розстріляли українських полонених на Покровському напрямку

Політика

18 жовтня поблизу населеного пункту Селидове на Донеччині російські окупанти розстріляли двох полонених бійців ЗСУ.

Про це повідомила Донецька обласна прокуратура. Зазначається, що 18 жовтня окупанти у Покровському районі захопили у полон двох українських військовослужбовців. Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу Селидового, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх в такому положенні, притискаючи ногами до землі, а через деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї.

У прокуратурі нагадали, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Як повідомлялося, 1 жовтня 2024 року з’явилася інформація про розстріл представниками ЗС рф  16 українських військовослужбовців. На оприлюдненому відео зафіксовано, як під контролем ворога військовослужбовці ЗСУ, взяті у полон, вийшли з лісопосадки. Після того, як вони вишикувались в шеренгу, окупанти відкрили по них вогонь на ураження. Поранених, які подавали ознаки життя, добили впритул автоматною чергою.

10 жовтня, російські військові у Курській області рф поблизу н.п. Зелений Шлях розстріляли дев’ятьох українських бійців з підрозділу БПЛА.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь