У Слов’янську скинули пам’ятник Чехову

Політика

Відділ культури Слов’янської міської військової адміністрації, який є уповноваженим органом охорони культурної спадщини громади, звернувся до правоохоронців. У Слов’янську було скинуто з п’єдесталу бюст російському письменнику Антону Чехову. Влада міста офіційно звернулася до правоохоронних органів, про що інформує пресслужба МВА.

Зазначається, що пам’ятник Чехову в Слов’янську є пам’яткою монументального мистецтва місцевого значення. У 2017 році він був відремонтований за рахунок небайдужого місцевого підприємця.

У пресслужбі нагадали, що згідно з висновком Українського інституту національної пам’яті, пам’ятники та пам’ятні знаки, присвячені цьому письменнику, не підлягають вилученню з публічного простору, оскільки не містять обмежень Закону “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

Додатково у пресслужбі зауважили, що в Слов’янській громаді проведена велика робота щодо виконання законодавства у частині декомунізації та деколонізації, і наразі ця робота триває.

Раніше ми писали, що художниця Юлія Петушинська облила монумент Слави у Полтаві червоною фарбою, щоб привернути увагу до питання демонтажу пам’ятника.Також нагадаємо, що Кременчуцька міська рада ухвалила рішення про демонтаж пам’ятника матросам Дніпровської військової флотилії 1938 року, встановленого у Крюківському районі міста.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь