Індія повернула 85 громадян, завербованих росією для війни проти України

Політика, Світ

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із російською армією і відправили на війну проти України.

Про це заявив секретар Міністерства закордонних справ Індії Вікрам Місрі, повідомляє IndiaTV.

За його словами, зараз до Індії з російської армії потрібно повернути ще 20 індійців. Він додав, що МЗС «докладає зусиль» для їхнього швидкого звільнення.

«Наші дипломати підтримують тісний контакт із посередниками в Міністерстві закордонних справ і Міністерстві оборони росії щодо питання індійців, які були незаконно або іншим чином завербовані в російську армію. Це питання обговорювалося на найвищому рівні, зокрема, прем’єр-міністром Моді з путіним», – зазначив Вікрам Місрі.

Секретар МЗС додав, що вдалося також повернути тіла загиблих індійців, які брали участь у військових діях на боці росії.Раніше ми писали, що експерти стверджують, що протистояння між Індією та Канадою через вбивство сикхського активіста може вплинути на амбіції Індії, яка намагається позиціонувати себе як світову державу.

Також нагадаємо, що Індія наростила постачання до російської федерації обмежених критично важливих технологій, заборонених західними санкціями. Об’єми індійського експорту стали для Москви другими за величиною після китайського.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь