Українські лікарі врятували перші життя завдяки новітньому обладнанню, яке передала Японія

Політика

Лікарі Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського здійснили важливий прорив, успішно видаливши пухлину головного мозку за допомогою новітнього нейрохірургічного мікроскопа.

Про це повідомляє МОЗ.

Цей інноваційний інструмент дозволяє забезпечити візуалізацію в форматах 4K і 3D з 26-кратним збільшенням без втрати якості, що критично важливо для точних операцій. Його особливості, такі як можливість трансляції операції на 55-дюймовий монітор, автофокусування, синє та інфрачервоне освітлення, роблять хірургічний процес більш ефективним і безпечним.

Як зазначив завідувач нейрохірургічного відділення Михайло Тончев, така технологія значно покращує координацію між хірургами, асистентами та анестезіологами, дозволяючи їм бачити всі деталі операційної рани. Завдяки об’ємному зображенню судин скорочується час операції та мінімізуються ризики для пацієнта.

Цей прорив став можливим завдяки підтримці уряду Японії, який надав сучасні технології для порятунку ще більшої кількості життів в Україні.Раніше ми писали, що у Києві завершили реконструкцію амбулаторії сімейної медицини №2 в Дарницькому районі. Новий сучасний медичний заклад відкриється для відвідувачів вже у листопаді.

Також нагадаємо, що у столиці знизився рівень захворюваності на коронавірус, однак лікарі фіксують більше випадків інфікування серед дітей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь