Іран поскаржився на Ізраїль в ООН та МАГАТЕ

Політика, Світ

Іран звернувся до МАГАТЕ та ООН стосовно погроз Ізраїлю завдати удару по його об’єктах атомної енергетики.

Про це заявив представник міністерства закордонних справ на щотижневій прес-конференції в понеділок, 21 жовтня, повідомляє Reuters.

Ізраїль заприсягся помститися Ірану за залп іранських ракет 1 жовтня. Це викликало припущення про те, що серед цілей можуть бути іранські ядерні об’єкти. Однак минулого тижня канцелярія прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу заявила, що Ізраїль прислухається до думки ключового союзника — Сполучених Штатів щодо відповіді на ракетну атаку Ірану, але прийматиме рішення про свої дії відповідно до власних національних інтересів.

Нетаньягу також сказав адміністрації президента Джо Байдена, що Ізраїль завдасть удару по іранським військовим цілям, а не по ядерних чи нафтових об’єктах.

Офіційний Тегеран заявив, що сам вирішить, як і коли відповісти на будь-який ізраїльський напад.Іран неодноразово відкидав звинувачення Заходу в тому, що він прагне розробити ядерні бомби, порушуючи свої зобов’язання за глобальним Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Нагадаємо, що міністр оборони США Ллойд Остін повідомив – американські військові доставили свою передову протиракетну систему THAAD до Ізраїлю.

1 жовтня Іран запустив близько 200 балістичних ракет у бік Ізраїлю у відповідь на вбивство лідерів підтримуваних Тегераном бойовиків у Лівані.

Нагадаємо, до Ізраїлю прибула передова група американських військовослужбовців та початкові компоненти, необхідні для експлуатації батареї протиракетного комплексу THAAD.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь