Південна Корея планує відправити своїх військових на допомогу Україні

Політика, Світ

У відповідь на вступ армії КНДР у війну на боці росії Південна Корея допоможе Україні своїми військовими. Правда, йдеться не про участь у боях. Але може бути знята заборона на передачу Україні зброї.

Як пише Newsweek, про це у понеділок, 21 жовтня, повідомили південнокорейські ЗМІ, посилаючись на представника південнокорейської розвідки. Він заявив, що Сеул може надіслати військових і представників спецслужб в Україну після того, як Північна Корея направила війська для підтримки рф у війні.

У повідомленні говориться, що уряд і військові Південної Кореї «розглядають план відправки відповідної кількості персоналу, включаючи офіцерів розвідки, які спеціалізуються на Північній Кореї, та «експертів з тактики противника», в Україну.

Південнокорейський персонал в Україні допитуватиме або надаватиме послуги перекладу, якщо північнокорейські солдати будуть захоплені українськими силами. Вони також нададуть Києву інформацію про військову тактику, доктрину та операції Півночі.

Міноборони Південної Кореї на пресбрифінгу пізніше в понеділок повідомило, що офіційно перегляне заходи щодо можливих поставок летальної зброї в Україну. Під час російсько-української війни Сеул раніше надав Києву лише гуманітарну допомогу.Міністерство закордонних справ Південної Кореї вже викликало російського посла у Сеулі, щоб висловити протест із приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни росії проти України.

Раніше ми писали, що на Курщині 18 військовослужбовців Північної Кореї здійснили спробу втечі з позицій, але росіяни затримали їх в Комарчинському районі Брянської області. Тепер втікачів можуть задіяти в штурмових діях проти ЗСУ.

Також нагадаємо, що супутник Південної Кореї зафіксував переміщення військ КНДР кораблями до росії у Владивосток, де вже знаходяться 1500 солдатів-спецпризначенців.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь