Група неправомірно засуджених американців подала до суду на Трампа

Політика, Світ

П’ятеро чоловіків, неправомірно засуджених за напад на бігуна в Центральному парку Нью-Йорка кілька десятиліть тому, подали до суду на Дональда Трампа. Кандидата у президенти звинувачують  в неправдивих і наклепницьких заявах під час нещодавніх дебатів кандидатів.

Про це повідомляє BBC.

У позові стверджується, що Трамп звів наклеп на цих чоловіків під час дебатів у вересні, коли заявив, що вони зізналися та визнали себе винними у злочинах, у яких їх неправдиво звинуватили.

Позивачі, відомі як «п’ятірка Центрального парку» ‒ Юсеф Салам, Реймонд Сантана, Кевін Річардсон, Ентрон Браун і Корі Вайз ‒ були підлітками, які не визнали себе винними в зґвалтуванні та нападі у справі 1989 року. Вони були несправедливо засуджені. Чоловіки провели у в’язниці від 5 до 13 років, перш ніж у 2002 році їх звільнили на основі нових доказів ДНК і зізнань іншої особи.

У позові, поданому в понеділок, посилаються на кілька заяв Трампа, зроблених після того, як його опонентка Камала Гарріс розкритикувала те, що він купував рекламу, яка закликала до смертної кари в той час, коли справа була у розголосі.«Вони визнали ‒ вони сказали, вони визнали себе винними. І я сказав, добре, якщо вони визнають себе винними, вони сильно поранили людину, зрештою вбили людину», ‒ заявив Трамп.

У позові стверджується, що Трамп зробив коментарі недбало та з безрозсудною зневагою до їх брехливості.

Чоловіки звинувачують Трампа в упущенні ключових фактів, що зробило його заяви неправдивими. Вони заявили, що зізналися поліції у злочині під примусом.

Нагадаємо, днями кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що погрожував путіну ударом по Москві у відповідь на можливе вторгнення в Україну.

Експрезидент рф, заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв відреагував на заяву Дональда Трампа щодо удару по Москві. Він висловив сумнів, що кандидат на посаду президента США від Республіканської партії висловлював погрози.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь