Недалеко від Тайваню Китай розпочав нові військові навчання

Політика, Світ

Китай провів навчання з бойовою стрільбою біля узбережжя провінції Фуцзянь, що межує з Тайванем. Лише тиждень тому КНР закінчили масштабні повітряно-морські навчання.

Про це повідомляє Associated Press.

Згідно з повідомленням Адміністрації морської безпеки Китаю, навчання з бойовою стрільбою проходили поблизу островів Пінтан біля берегів провінції Фуцзянь з 09:00 до 13:00.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що китайські навчання є частиною щорічних навчань, і воно стежить за їх проведенням.

«Не можна виключати, що це один зі способів розширення стримуючого ефекту відповідно до динаміки в Тайванській протоці», – йдеться в заяві відомства.У відповідь на дії Китаю США продовжують проводити через Тайванську протоку транзитні перевезення, які вони називають «свободою судноплавства». У неділю есмінець США USS Higgins і канадський фрегат HMCS Vancouver пройшли через вузьку смугу океану, що розділяє Китай і Тайвань.

Нагадаємо, що ВМС Сполучених Штатів і Канади направили ракетний есмінець і фрегат через Тайванську протоку.

Глава КНР Сі Цзіньпін закликав цього тижня війська підвищити готовність до війни. Дана заява пролунала лише через кілька днів після того, як Пекін провів великомасштабні військові навчання навколо Тайваню.

Раніше обраний президент Індонезії Прабово Субіанто, який вступить на посаду 20 жовтня, заявив, що не братиме участі в саміті БРІКС, який пройде у російській Казані 22 – 24 жовтня.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь