У Міненергетики США продовжать «закручувати гайки» російському експорту СПГ

Політика, Світ

США будуть продовжувати «закручувати гайки» експорту скрапленого природного газу з рф, щоб позбавити Москву коштів для війни в Україні.

Про це розповів помічник міністра енергетики Джеффрі Паєтт, пише Bloomberg.

«Наша мета з росією проста: зменшити доходи, які вона отримує від своїх нафтових і газових ресурсів», – сказав Паєтт.

Торік США наклали санкції на новий російський експортний завод Arctic LNG-2, а у серпні цього року почали застосовувати обмеження на судна, які забирали паливо із цього підприємства.

Наразі жоден танкер з газом не пришвартувався в іноземному порту через побоювання помсти США, і це стало «рідкісним успіхом Вашингтона» у стримуванні російського експорту.Проте водночас санкцій проти інших російських СПГ-заводів, зокрема «Ямал» і «Портова», США не вжили. Вони все ще продовжують доставляти вантажі до Європи та Азії. Заходи проти цих об’єктів, швидше за все, можуть призвести до скорочення глобальних поставок СПГ та підвення цін.

Така політика обмежень «працює», пояснив Паєтт.

«Я не можу робити припущення щодо майбутніх санкцій, але я можу вам сказати, що ми приділяємо дуже, дуже пильну увагу тому, куди прямують російські вантажі, які перебувають під санкціями, і ви можете бути впевнені, що адміністрація Байдена продовжуватиме закручувати гайки російському експорту СПГ», – додав він.

За даними видання, частково причиною того, що Вашингтон агресивно націлився на Arctic LNG-2, є те, що США залишаються найбільшим у світі постачальником СПГ. Обмеження допоможуть забезпечити Штатам «вищий ступінь свободи пересування».

У серпні експорт російської нафти впав до найнижчого рівня за три роки через зниження попиту з боку Китаю.

Проте російська компанія «Лукойл» має намір у жовтні відновити постачання нафти трубопроводом «Дружба» до Словаччини та Угорщини.

Залишити відповідь